dimarts, 23 de novembre del 2010

Entrevista amb Àngels Ponsa i Roca, Carme Llobet i Norbert Tomàs (CDC)

El passat 18 de novembre de 2010, a un quart de dues, el Gerard Vázquez, l'Ever Blanchet, i jo mateix, Jordi Barra, vam fer una reunió a la seu de Convergència Democràtica de Catalunya amb Àngels Ponsa i Roca, Presidenta de Cultura del partit, i els seus assessors, Carme Llobet i Norbert Tomàs, per presentar l’associació Dramatúrgia a Catalunya. Encara que estaven molt ocupats amb les eleccions ens van fer un forat a l’agenda. La reunió va durar al voltant d’una hora. Els vam entregar en mà el mateix dos fulls amb els objectius i reivindicacions de la nostra associació que el passat 21 d’octubre es van entregar al PSC (si voleu saber el contingut mireu el 31 d’octubre del blog).

Estaven molt interessats en saber la nostra opinió sobre el panorama del món teatral a casa nostra. Després de llegir per damunt els fulls i d’intercanviar impressions, ens van dir que coincidia bastant amb d’altres grups del món del teatre que ja s’havien reunit amb ells.

Si arriben a tenir capacitat de decisió, volen fer:

Major transparència i equilibri en la concessió de subvencions. Que no quedi la major part dels ajuts en poques mans. Millor distribució.

Deixar les coses que ja funcionen i intervenir en la resta demanant l’opinió de les parts interessades.

Retornar l’Institut Ramon Llull de Presidència a la Conselleria de Cultura.

Valoraven el paper de la cultura i de la llengua, i per tant de l’autoria teatral, com a element de dinamització econòmica i senya d’identitat importants.

A la nostra pregunta sobre el paper què ha de jugar el CONCA, van dir que aquest encara no havia tingut prou recorregut per fer-ne una valoració total. Però ja havien detectat coses que no els agradaven. Per a ells, no tenia sentit que un organisme tingués poder de decisió per damunt i al marge del govern. Hauria de ser més de caire assessor. Tampoc es pot entendre que la despesa de funcionament d’aquest organisme sigui superior als ajuts que donen. També que la política de concessió de subvencions hauria de ser més transparent (n’han rebut moltes queixes).

Al comentari sobre el fet de contemplar dintre del pressupost de la subvenció un apartat o percentatge per a l’autor, si aquest és català i és viu, van trobar que semblava a priori just i que s’hauria d’estudiar. Van parlar d’un 3%. Inclús ens van comentar que ho poséssim en el full de reivindicacions de l’associació. Recordeu que aquesta és una de les reivindicacions que en les trobades de l’associació s’està reflexionant. Animeu-vos a dir la vostra al blog.

Finalment ens van dir que, independentment de si assoleixen tasques de govern o no, després de les eleccions els agradaria mantenir el contacte amb la nostra associació. Ens faran arribar el seu programa electoral (la versió ampliada) en el referent a cultura. Ens van dir que era fruit de una reflexió contrastada amb molts representants i grups de l’àmbit cultural. Es veu que hi ha un preàmbul fruit d’aquest debat que, segons ells, ens sorprendrà. Quan arribi el penjarem al blog.

En general podem dir que van estar molt receptius i la trobada va ser positiva. El temps dirà.

Com diu el Pablo, salut a tothom

Jordi Barra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada