diumenge, 7 de novembre del 2010

Entrevista amb Ricardo Szwarcer, director del Festival Grec

Hola a tothom:

Dimecres passat, dia 3 de novembre, Gerard Vázquez, Jordi Barra i jo mateix (Pablo Ley) vam tenir una reunió amb Ricardo Szwarcer, director del Festival Grec, per tal de veure si hi havia la possibilitat de realitzar alguna activitat dintre del marc del Festival Grec que ens servis, als dramaturgs aplegats a l'associació, per incrementar la nostra visibilitat davant del nostre públic.

Tenint en compte que el programa del Festival Grec de l'any que ve està pràcticament tancat i que el Ricardo Swarcer deixarà la direcció del festival després de l'edició del 2011, no hi havia ocasió a demanar un compromís a mig termini (és a dir, de cara al 2012, 2013, etc.) de fer alguna acció més decidida pel que fa a la producció i programació de textos o dramatúrgies no textuals dels dramaturgs d'aquí.

Per tant, vam limitar la nostra demanda al fet de generar alguna activitat, paral·lela al festival, que servís en certa manera com a carta de presentació de l'associació al gran públic. És a dir, vam proposar la possibilitat d'un cicle de xerrades, de lectures, o alguna cosa així (sense concretar res, perquè esperàvem la reacció del Ricardo Szwarcer).

La recepció va ser bona, i la predisposició del Ricardo Szwarcer a prestar la seva col·laboració va ser total. L'única qüestió que el preocupava era l'encaix de la proposta amb el festival i que la proposta fos prou interessant com per arribar al públic real de la ciutat. Vam parlar de la possibilitat de disposar d'un espai al CCCB per organitzar el que fos. I vam parlar, pel fet que el pròxim any el Grec gira al voltant del país convidat que és França, d'establir alguna mena de diàlegs amb els dramaturgs del país veí. Sigui com sigui, no va passar de ser un petitíssim brain storming sense altra voluntat que la d'establir un punt de sortida.

Ens vam acomiadar amb la qüestió pendent de presentar-li, en les properes setmanes, o, com a molt tard, a principis de gener, la proposta ben elaborada d'alguna activitat que pugui resultar-nos útil com a col·lectiu.

* * * * *
Fins aquí la reunió.

Ens queda ara la opció de trobar alguna activitat realment interessant a fer en el marc del GREC 2011 i és això que us demanem: que envieu sisplau les vostres idees al respecte i que penseu en qualsevol possibilitat: textual i no textual. Evidentment no hi haurà gaire diners, però és possible que, segons com fos la proposta, es poguessin aconseguir. Per tant, no descartem ni tan sols la possibilitat de fer alguna moguda grossa, si som capaços d'animar primer al Ricardo Szwarcer i després a qui faci falta. Les idees, d'altre banda, no es perdran, sinó que quedaran per a futures propostes a moltes altres institucions amb les quals haurem de dialogar en els pròxims mesos.

Evidentement, el més fàcil és un cicle de lectures, o un seguit de taules rodones sobre la realitat de la dramatúrgia catalana (i és possible que recollides sota el paraigua publicitari del Grec aconseguissin algún ressó). Tot i així, i recordant una experiència dels dramaturgs andalusos, s'hi podria plantejar la possibilitat de reunir en un Hotel (aquesta va ser la proposta dels dramaturgs andalusos) una quantitat representativa de propostes dramatúrgiques (amb text o no) que tinguessin el sentit de presentar-nos tots junts.

Sigui com sigui, aquí queda aquesta possibilitat.

Les propostes que arribin, les anirem passant per email a tothom i les penjarem al blog de l'associació (dramcat.blogspot.com)

Salut a tothom,

Pablo Ley

(P.S. Us recordo que, per tal d'agilitar les tasques burocràtiques, ens envieu el més ràpidament possible la Sol·licitud d'inscripció emplenada. I us recordo, també, que en el blog que ja he esmentat abans hi ha tota la informació referent a l'associació Dramatúrgia a Catalunya. Repeteixo l'adreça electrònica del blog: dramcat.blogspot.com.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada