diumenge, 31 d’octubre del 2010

Acta del 17 de juny de 2010

Hola a tothom:

Us explico la reunió de l'altre dia (dijous 17 de juny, reunió de feina en petit comitè dels que estem a la junta: Gerard Vázquez, Jordi Barra, Carolina Llacher, Ever Blanchet i jo) i on es van discutir una sèrie de qüestions.

1) Vam decidir fer una reunió plenària (és a dir, de tothom) dintre de la primera quinzena d'octubre.

Fins aleshores anirem fent reunions de treball que anirem anunciant i per les quals us anirem demanant ajut i consell oportunament.

2) Posterior a aquesta reunió plenària es farà la presentació de l'associació als mitjans de comunicació.

3) En algun moment dels pròxims tres mesos, us farem arribar el Formulari d'Inscripció (que estem acabant de perfilar), per tal de fer les coses com cal des del punt de vista de la legalitat. Fer-ho tot legal implica donar-se d'alta a Hisenda, el que significa porta llibres d'ingressos i despeses, tenir un gestor, etc. Això, evidentment, ens farà perdre temps. De manera que és possible que el Formulari no us arribi abans del setembre.

4) Entre les coses que vam preparar està la llista de les institucions que caldrà visitar per tal d'informar de l'existència de l'associació. Sense que l'ordre suposi un ordre de prioritats, aquí teniu les institucions que vam assenyalar (si s'us acut alguna altra, digueu-ho, sisplau):
En un primer grup: SGAE, ADETCA, ICIC, CONCA, ICUB, Diputacions, AADPC, COSACA (Coordinadora de Sales Alternatives), APDC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya).
En un segon grup: Partits polítics de l'arc parlamentari català (secció cultura).
En un tercer grup: Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Institut del Teatre, Sala Beckett, CAER (Reus), CAET (Terrassa), CANAL (Salt Girona).
D'aconseguir el llistat d'adreces, telèfons i noms s'ocupen el Jordi Barra i la Carolina Llacher. Evidentment, fer totes les visites, ens portarà un temps, però les farem sense presses i sense pauses. El que sí farem és informar-los a tots començant pels del primer grup, que són els interlocutors institucionals amb els quals, finalment, haurem de negociar. No s'ha plantejat l'anada a Madrid, però caldrà en algun moment parlar amb el ministeri i els organismes relacionats amb el teatre com l'INAEM.
Cada visita haurà d'anar precedida d'una reunió que ens permeti establir clarament les demandes col·laboració i ajut que farem a cada una d'elles.

5) En els pròxims dies, redactarem un esborrany sobre els objectius de l'associació Dramatúrgia a Catalunya que inclogui: a) una definició del concepte de dramaturg; b) una explicació valorativa del paper social, polític, econòmic, cultural etc. del col·lectiu de dramaturgs; c) una llista de les demandes que fa el col·lectiu de dramaturgs; d) algunes estratègies a curt, mig i llarg termini que proposem.
Aquest document us el farem arribar per tal que el pugueu complementar amb les vostres aportacions.

6) També elaborarem un document descriptiu sobre una web per a us dels socis de l'associació que inclogui, com a mínim, una biblioteca (on els membres podran penjar totes les obres que desitgin), un espai per a entrevistar als autors en relació a les obres que es vagin estrenant, una agenda d'activitats relacionades amb la dramatúrgia. Abans que res, però, serà necessari parlar amb els qui porten Catalandrama per veure com podem coordinar esforços. Aquest document també us el farem arribar perquè pogueu opinar.

7) Finalment, Ever Blanchet elaborarà un document que plantegi la necessitat d'elaborar dos estudis (per part de l'SGAE, l'ICIC o alguna altra institució) sobre: a) El cost real de la dramatúrgia contemporànea catalana en el marc global del teatre a Catalunya; b) El rànking que ocupa el dramaturg dintre del conjunt de les professions teatrals.

Agrairém qualsevol comentari per part vostra.

Una abraçada a tothom,

Pablo Ley

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada